Elevii de clasa a VIII-a intră în febra examenelor . Astăzi este programată prima simulare pentru evaluarea naţională. Elevii sunt testaţi la Limba şi literatura română. Elevii nu vor fi evaluaţi, însă, la simulare, din capitole precum trăsături specifice genului dramatic, romanul sau balada populară. Simularea la Matematica va fi marţi, pe 23 februarie şi vor fi exceptate capitole precum Funcţii şi Calcularea de arii şi volume. La liceu, simularile Bacalaureatului 2016 încep pe 7 martie, cu Limba şi literatura română. Pentru elevii de clasa a XI-a, de la simulare sunt exceptaţi autori precum Bacovia, Blaga, Arghezi sau Rebreanu.

Acesta este al treilea an consecutiv în care elevii de clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susţin la nivel naţional simulări ale examenelor de Evaluare Naţionala şi Bacalaureat. Simulările la nivel naţional înseamnă testări care vor fi organizate în toate şcolile la aceeaşi dată, cu aceleaşi subiecte, concepute de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi afişate pe 4 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii cu elevii şi cu părinţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.