Campania de vaccinare antigripală a buzoienilor a început astăzi. Medicii de familie din judeţ au la dispoziţie 6.400 doze de  vaccin pentru imunizarea populaţiei, din necesarul de 90.000, achiziţionate de la Institutul Cantacuzino. Vaccinurile au fost deja distribuite la medicii de familie, precum şi în spitale pentru imunizarea personalului sanitar

“Din cele 6.400 de doze de vaccin antigripal, 1.500 vor ajunge la instituţiile de asistenţă socială, 1.500 la personalul sanitar, iar cu restul de 3.400 de doze vor fi imunizaţi bolnavii cronici şi persoanele cu vârstă de peste 65 de ani”, a declarat Venera Acsinte, directorul DSP Buzău.

Ca în fiecare an, prioritate la vaccinări au grupele considerate de risc. Astfel, se vor putea imuniza gratuit persoanele cu vârste între şase luni şi 64 de ani, care sunt în evidenţa medicului de familie cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imuno-deficienţei umane; femeile însărcinate, medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici care vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; persoane, adulţi şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.