Astăzi, până la ora 16.00, la şcolile din Buzău, se vor afişa rezultatele la evaluarea naţională. Contestaţiile vor putea fi depuse tot astăzi, în intervalul orar 16.00-22.00.

Programul de depunere a contestaţiilor s-a prelungit cu două ore la solicitarea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Rezultatele finale se vor afişa pe 3 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

La Buzău, aproape 500 de elevi de clasa a VIII a, au ratat evaluarea, pentru că au rămas corigenţi, repetenţi, sau profesorii nu le-au putut încheia situaţia şcolara. 3.646 de elevi buzoieni s-au înscris la evaluarea naţională. Dintre acestia, 130 au absentat, unii la proba la limba română, iar alţii la cea de matematică.

Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, reprezentând media ponderată, în care media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a şi a VIII-a are o pondere de 50%. Pe data de 16 iulie, elevii vor afla unde au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.