Aproape 400 de buzoieni au fost amendați, în ultimele 24 de ore, pentru că nu și-au justificat prezența pe stradă. Atenție! De astăzi, sancțiunile sunt mai drastice!

„Precizăm că Ordonanța militară nr. 4/29.03.2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 257/29.03.2020 și prevede sancțiuni mult mai dure pentru cei care încalcă restricțiile de circulație și celelalte restricții impuse de ordonanțele anterioare, dar și față de cei care nu respectă regimul izolării sau al carantinării. Amenda minimă pentru cetățenii care nu pot justifica prezența pe stradă devine 2.000 de lei, iar cea maximă este de 20.000 de lei, iar pentru persoane juridice nivelul maxim al amenzii este de 70.000 de lei.„, anunță oficialii Prefecturii Buzău, printr-un comunicat de presă.

Toate forțele de ordine aflate în straă au aplicat amenzi! Tot de azi, persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu intră direct în carantină instituționalizată, pe cheltuiala lor!

„Jandarmii au fost angrenați în misiuni atât independent, cât și în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 26 de sancțiuni în valoare de 24.800 lei.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1453 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 15.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 345 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de aproximativ 474.000 de lei.

Zilnic, echipaje mixte alcătuite din jandarmi, polițiști, poliţişti locali şi militari depistează persoane care nu respectă regimul izolării la domiciliu. Acestea vor fi sancționate contravențional conform prevederilor OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile aferente.” se menționează în același comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.