Lucrările la noul pod peste râul Buzău au avansat rapid în această iarnă, datorită condiţiilor meteo favorabile. Muncitorii angrenaţi în costisitorul proiect lucrează de zor la finalizarea punților rutiere și capetelor exterioare ale podului.
Au mai rămas doar trei luni până se va circula lejer peste râul Buzău în paralel cu vechiul pod care va fi transformat în muzeu.
O spun chiar constructorii care sunt optimiști în această fază a lucrărilor ajunse aproape de final. Punțile rutiere sunt asamblate în halele de producție ale societății iar grosul muncitorilor lucrează non-stop în secțiile de montaj ale firmei.
„Se sudează la foc continuu și se asamblează părțile metalice ale podului ce vor fi transportate ulterior pe șantier cu utilaje grele. Am programat ca pe data de 17 mai să aducem macaralele de mare tonaj iar pe 20 mai să începem montarea propriu zisă a punților rutiere. Ultima etapă e și cea mai delicată dar după finalizare urmează să turnăm asfaltul și astfel să terminăm contrucția”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.
Primarul din Vadu Paşii este mulțumit de starea lucrărilor pe care le supraveghează permanent. Gheorghe Firon este convins că în această vară vom putea circula pe noul pod de la Vadu Pașii.
”Sunt convins după ritmul lucrărilor că antreprenorul va respecta promisiunea pe care ne-a făcut-o acum câteva luni, că vom putea circula în această varăi pe noul pod. Suntem mulţumiţi de ceea ce vedem pe şantier dar cred că am ajuns să-i plictisim cu vizitele pe muncitorii angrenaţi în proiect”, a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Paşii.
Lucrările la podul de la Vadu Pașii sunt supravegheate permanent de autorităţi, deoarece este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate a munipiului Buzău.
Noul pod este reabilitat cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 lei.
Lucrarea este executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.