Au trecut trei ani de la incidentul în urma căruia militarul buzoian Mădălin Stoica a căzut la datorie, în timp ce efectua o misiune de patrulare în teatrul de operații din Afganistan. Convoiul în care se afla soldatul buzoian a fost atacat de un autovehicul capcană. 
Eroii nu mor niciodată!
Sublocotenentul (p.m.) Stoica Mădălin s-a născut la data de 10.08.1977, în localitatea Buzău, județul Buzău. Militarul erou a căzut la datorie în data de 15.09.2017, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune de patrulare în regiunea Kandahar din Afganistan. Alți doi militari au fost răniți. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Militarii au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la Spitalul militar din Kandahar.
Trupul neînsuflețit al caporalului Mădălin Stoica a fost așteptat ,,acasă”, de către toți cei ceare l-au cunoscut și l-au iubit, dar și de cei care nu-l cunoșteau. Toți au fost impresionați de soarta nemiloasă, care l-a răpus prea devreme și l-au condus pe ultimul drum, salutându-l cu respect.
Durerea asta nu o vom uita niciodată!!! Dumnezeu să te ierte Mădălin, un coleg de la care toți am avut ceva de învățat, un om bun și echilibrat, nu te vom uita niciodată drag coleg, rămas bun Stoica Mădălin!!!”, a postat un coleg al militarului, pe pagina acestuia de socializare.
Copilul său nu va mai avea cui spune „tata”, soția, părinții și frații lui nu vor mai avea pe cine să îmbrațișeze, nu-l vor mai putea chema lângă ei, nici la bucurie, nici la greu.
Și-a început cariera militară în anul 1999, când a fost încorporat ca militar în termen la Regimentul 47 Transmisiuni. De-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcții în cadrul Batalionului 47 Comunicații și Informatică, de la șofer la mecanic conductor T.A.B., având în vedere că absolvise Grupul școlar construcții de mașini Buzău, în anul 1996.
Începând cu anul 2010, a îndeplinit funcția de bucătar în cadrul Companiei Logistică din cadrul aceluiași batalion. În urma absolvirii Școlii postliceale sanitară din Buzău, cu durata de 3 ani, începând cu anul 2012, a fost încadrat ca sanitar. De-a lungul întregii cariere militare a dat dovadă de un înalt profesionalism, dovedindu-se a fi un bun camarad, participând activ la îmbogățirea permanentă a bagajului de cunoștințe, ceea ce a făcut să obțină în permanență rezultate bune și foarte bune.
Mădălin avea 41 de ani, era căsătorit, avea un copil și se afla la prima misiune în teatrele de operații.
La propunerea Ministrului Apărării naționale, Președintele României l-a decorat pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem), în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile Drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu.
În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem, sublocotenentului (p.m.) Stoica Mădălin i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al Comunei Ulmeni, județul Buzău.” , este mesajul postat pe pagina de facebook a Diviziei 2 Infanterie Getica, la trei ani de la tragicul eveniment.
Foto: Ilie Pintea, Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.