Crește numărul focarelor COVID-19 din instituțiile publice din Buzău. Ultimele confirmări de infecție cu SARS-CoV-2 vin de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Aici, mai mulți angajați ai conpatimentului de contabilitatea sunt infectați.

Prima confirmare în rândul angajaților instituției publice din sistemul de sănătate a fost în urmă cu șapte zile, când s-a anunțat infectarea directorului economic.

Joi, alți patru angajați, din același departament, au fost testați de Direcția de Sănătate Publică. Probele au fost prelevate după ce o parte dintre cele patru persoane au anunțat că prezintă simptome specifice bolii.
Rezultatele testelor au fost gata în câteva ore, astfel că vineri două dintre persoanele testate au fost confirmate cu COVID-19. Numărul total al angajaților infectați cu SARS-CoV-2 a ajuns la trei, iar în aceste condiții, epidemiologii au declarat focar COVID-19 la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Una dintre cele patru persoane testate joi a ieșit negativă la testul COVID-19, iar pentru un alt angajat rezultatul este așteptat vineri după amiază.

Nu este exclus ca în cadrul Casei de Sănătate să se creeze un blocaj în biroul contabilitate, iar acest lucru ar putea duce chiar la blocarea salariilor medicilor.

Buzău 10 iulie 2020 Reporter Mirela Copariu Operator Viorel Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.