Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de codul galben de ninsori şi vânt puternic, dar şi pe durata temeraturilor scăzute. Autorităţile locale au luat măsuri speciale pentru bolnavii cronici, care au nevoie de dializă, dar şi pentru pentru femeile însărcinate, iar acestea ar putea fi transportate preventiv la spital dacă situaţia o impune. În plus, autorităţile locale trebuie să identifice spaţii în care să cazeze eventualele persoane surprinse de vremea nefavorabilă. S-au luat măsuri pentru punerea în aplicare a planurilor de acţiune pentru sezonul rece, având în vedere emiterea avertizărilor cod galben de ninsori şi vânt puternic.
O atenţie deosebită va fi acordată persoanelor care necesită asistenţă medicală permanentă, cum sunt bolnavii care au nevoie de dializă sau gravidele, iar acolo unde este cazul, acestea vor fi transportate preventiv în unităţile spitaliceşti.
Pentru perioada cu temperaturi scăzute autorităţile locale vor lua măsuri pentru asigurarea unor spaţii în care ar putea fi cazate persoane surprinse de vremea severă. La nivelul judeţelor vizate de atenţionarea meteo, au fost suplimentate efectivele de intervenţie ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, astfel încât acţiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp.
Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi în aceste zile să intervină în sprijinul populaţiei în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă provocate de vremea severă.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare Cod galben valabilă miercuri, între orele 2.00 şi 20.00, când se vor semnala intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, depunerea unui strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.
Sunt vizate judeţele: Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi.
Totodată, meteorologii au emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până vineri, la ora 10.00, care vizează intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, dar şi vreme deosebit de rece în toată ţara.
În intervalul menţionat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.