Premierul Victor Ponta a transmis în această dimineaţă un mesaj extrem de clar autorităţilor locale în contextul avertizărilor transmise de meteorologi. Ponta a spus că nimeni nu trebuie să stea cu mâinile în sân şi să aştepte să se întâmple răul pentru ca ulterior să ia măsuri de remdiere.  ” Vreau  să transmit un mesaj foarte clar către reprezentanţii noştri din teritoriu, fie autorităţi locale, fie reprezentanţi ai structurilor guvernamentale deconcentrate, există încă mentalitatea că toată lumea stă şi aşteaptă şi după aceea o să vină guvernul şi o să repare diguri, o să scoată apa din curţile oamenilor. Vreau să vă rog pe toţi, să vă cer de data aceasta, dincolo de rugăminţi, să gândiţi altfel, cum am gândit astă iarnă când cu zăpezile„. a precizat primul ministru.

Şeful Executivului a ţinut să le amintească factorilor de deczie locali că au libertatea să ia orice măsuri consideră că sunt necesare pentru a proteja populaţia.

V-am spus că aveţi autoritate din partea mea să închideţi şi drumuri dacă trebuie. (…) Nu băgăm panica în oameni, dar, dacă este nevoie de măsuri rapide şi categorice, domnule viceprim-ministru aveţi de la mine toată autoritatea. Trebuie să luăm nişte oameni din nişte case care, Doamne fereşte, le ia apa, nu stăm cu mâinile în sân şi ne uităm după aceea, alergăm cu elicopterele după ei să îi scoatem din case. Deci, aveţi toată autoritatea din partea mea să luaţi măsurile necesare în aşa fel încât să nu fie nicio problemă cu vieţile omeneşti„a punctat Ponta.

Primul ministru Victor Ponta a atras atenţia prefecţilor  să fie pe baricade: ”  Prefecţii şi Ministerul de Interne ştiu ce au de făcut. Vă rog, la Mediu să ne pregătiţi din timp, să o luaţi foarte în serios. Repet, nu vreau să băgăm frica în oameni, dar nici nu vreau să dormim prea liniştiţi, noi, cei care avem atribuţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.