Autorităţile locale din fiecare judeţ au la dispoziţie o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut, a anunţat marţi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la finalul unei videoconferinţe cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, cu prefecţii şi cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, conform news.ro. Ministrul a spus că în localităţile unde nu există medici de familie vor fi trimise echipaje mobile. „Am solicitat prefecţilor să se implice personal. Am discutat despre asumarea unui termen de o săptămână, data limită fiind 25 iulie, pentru ca în fiecare judeţ să se facă o evaluare a tuturor comunităţilor vulnerabile, mă refer la acele zone cu acces dificil la serviciile medicale sau în care nu există medici de familie. În aceste comunităţi este de aşteptat ca procentul de vaccinare a copiilor să fie redus. Aceste zone vor fi identificate şi comunicate reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a mai spus că în fiecare judeţ va exista o echipă formată din prefect, reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţeană şi reprezentant al consiliului judeţean şi care va colabora cu toate primăriile din judeţele respective pentru acţiunile de vaccinare.Carmen Dan a precizat că în zonele în care nu există medic de familie autorităţile locale vor organiza centre de vaccinare şi va fi delegat un echipaj medical.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, la rândul său, că la direcţiile de sănătate publică sunt suficiente doze de vaccin ROR, care pot fi oricând suplimentate cu doze de la Unifarm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.