Munca celor 991 recenzori, 161 recenzori-şefi şi 87 coordonatori din Buzau, angrenati in recensamantul agricol, aflat, in aceste zile, in plina desfasurare, claseaza judetul nostru pe locul zece pe plan national, dupa ce au fost completate peste 131.000 chestionare, ceea ce reprezinta un procent de 81,6 la suta din totalul de 159.023. Acestea  sunt concluziile prezentate, astazi,  in cadrul unei conferinte de presa, susţinută, la Instituţia Prefectului, de catre responsabilii instituţiilor angrenate in recensamant.

Prefectul Paul Beganu a precizat ca, in momentul de fata, sunt cinci comune buzoiene care au finalizat recensamantul: Ghergheasa, Cilibia, Unguriu, Scortoasa si Bisoca. Pe de alta parte, directorul Directiei Judetene de Statistica, economistul Cornelia Geambasu, a evitat sa faca un clasament al celorlalte localitati, dat fiind ca avem de-a face, a precizat ea, cu conditii  – distante şi suprafete – diferite de la o unitate administrativ-teritoriala la alta. Asadar, a lasat sa se inteleaga sursa citata, nu este cazul sa numim codasii, atata timp cat recensamantul a decurs fara incidente, judetul se afla peste media natioanala, cu sanse de a incheia operatiunea mai devreme, respectiv in jurul datei de 25 ianuarie. Munca grea va începe, a mai spus Geambasu, la jumătatea lunii februarie, când toate chestionarele vor intra în posesia Direcţiei Judeţene de Statistică, unde datele vor fi verificate şi centralizate. Primele date provizorii ale recensământului agricol vor fi date publicităţii în luna iunie, iar cele definitive în luna decembrie a acestui an, a mai afirmat directorul Directiei Judetene de Statistica.

Directorul Directiei Generale pentru Agricultura, Monica Mantoiu, a declarat, cu aceeasi ocazie, ca speră ca, in luna februarie, personalul angrenat in recensamantul agricol sa-si primească banii, respectiv suma de 50 lei pe zi pentru maxim 23 zile lucratoare, la care se adauga, acolo unde este cazul, decontarea transportului pentru distante mai mari de cinci kilometri .

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.