41In urma cu o luna, preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, transmitea o întrebare către autorităţile implicate în depunerea documentaţiei pentru podul de la Vadu Paşii. Cezar Preda indemna şi jurnaliştii să se documenteze unde şi cine a depus documentaţie pentru fondurile necesare demarării lucrărilor.

“Am o întrebare pentru domnul ministru. Cine a depus documentaţia la Ministerul Culturii? Care autoritate publică? Ca să depui o documentaţie la un minister, trebuie să o facă o autoritate publică, care, în general, trebuie să fie şi proprietarul. Care a depus? Asta e o întrebare pentru ministru, pentru domnul Bâgiu şi pentru primarul de la Vadu Paşii. Eu cred că este la fel de adevărată ca şi lucrările la conducta de gaze între România şi Moldova. Exact aşa e şi cu podul de la Vadu Paşii. Nişte minciuni, cei mai mari mincinoşi. Ponta, Şova, Teodorovici, cei mai mari mincinoşi ai României. Vorbim de fonduri, ce bani s-au luat de un an de zile?”,  declara liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

In acest timp, in presa buzoiana de faceau anunturi potrivit carora refacerea podului Vadu Pasii intra in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de lansare a licitatiei in SEAP. Ofertele, potrivit publicatiilor locale, puteau fi depuse pana pe 21 octombrie, ceea ce insemna ca pana la sfarsitul acestui an putea fi finalizata licitatia, iar lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in primavara anului viitor.

Presedintele PDL Buzau, Cezar Preda, a reluat subiectul podului de la Vadu Pasii intr-o conferinta de presa si a anuntat ca desi scoasa la licitație, reabilitarea podului de la Vadu Pasii nu beneficiaza de finantare.

„Pe 21 octombrie va fi o licitație. Să vedeți în ce hal a ajuns această țară și cum anumiți politicieni se folosesc de instituții ale statului obligate prin lege să nu permită încălcarea ei. Autoritatea contractantă este Consiliul Județean, deși nu l-am auzit pe președinte că ar avea din buget finanțare pentru așa ceva. În plus de asta, proprietari pe pod sunt pe lângă Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Buzău și Consiliul Local Vadu Pașii și nu poți vorbi de reabilitare fără să faci tot podul. O altă prevedere stipulează că încheierea contractului de atribuire este condiționat de existența finanțării. Practic, autoritatea contractantă, va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător doar în măsura în care fondurile necesare vor fi asigurate, în caz contrar autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a nu încheia contractul de achiziție publică. În cazul ăsta cine le-a dat voie să publice asta pe SEAP? Cred că Eugen Teodorovici a forțat acest lucru”, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Cezar Preda s-a declarat unul dintre sustinatorii proiectului de reabilitare a podului de la Vadu Pasii, dar considera ca daca Consiliul Judetean nu va gasi de unde sa imprumute banii necesari, firma declarata castigatoare in urma licitatiei nu va putea face lucrarea.

„Nu înțeleg de ce nu se spune de unde va lua președintele Consiliului Județean acești bani? De ce trebuie să vorbească Teodorovici de bani europeni când aici scrie clar că, Consiliul Județean se va împrumuta de acești bani? Dacă voi îmi spuneți că Guvernul, care nu are bani de nici o culoare, va acorda 10 milioane cuiva să facă această lucrare, eu nu cred. Că poate Consiliul Județean să se împrumute asta cred și nu aș avea nimic împotrivă să se facă chestia, asta dar numai să ne spună”, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.