Joi, 5 decembrie, între orele 10:00 – 14:00, reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti va fi prezent în municipiul Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul Buzău şi pentru a primi petiţii.
Activitatea se va desfăşura la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău, situat în municipiul Buzău, B-dul. Nicolae Bălcescu in spaliul pus la dispoziție în acest scop.
Cetățenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o
petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie.
Nu intră în competența instituiției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.
Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt:
-domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale
-domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap
-domeniul apărarea, protecția și apararea drepturilor copilului – Avocatul Copilului
-domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare
-domeniul proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe
Pentru primirea în audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audiență.
Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din autoritățile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.
Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon al Biroului teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului- 0244-593227.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.