Abia jumătate dintre candidaţii la examenul de bacalaureat 2011 au reuşit să ia notă de trecere, acestea fiind cele mai proaste rezultate din ultimii 21 de ani. Chiar şi aşa, cu un procent de 53,28% promovabilitate, judeţul Buzău este peste media pe ţară. Anul trecut acest procent a fost de 68%.

Încă de la începutul săptămânii trecute, după proba scrisă la limba română când candidații au interpretat greșit cerința la subiectul III, părinţii şi elevii au arătat cu degetul spre profesori şi Ministerul Educaţiei, acuzând faptul că subiectele aveau un grad mult prea mare de dificultate.

Mai mult decât atât, ieri, după afișarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, părinții s-au plâns că tinerii nu s-au putut concentra suficient de bine din cauza măsurilor de securitate mult prea dure luate de către oficialii din minister, care au instalat camere video în marea majoritate a centrelor de examinare.

Nu în ultimul rând, profesorii și oficialii din minister atrag atenția că vina aparține de fapt elevilor, care nu s-au pregătit îndeajuns de bine.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, a susținut în această dimineață o scurtă declarație de presă, în care s-a rezumat doar să-i felicite pe cei care au promovat examenul, precum și pe profesorii care „au rezistat” influențelor, fără a explica însă și de ce notele au fost atât de mici.

Astăzi se vor depune contestaţiile, iar pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Cine nu obţine notă de trecere nici atunci, trebuie să se apuce din nou de învăţat, pentru sesiunea din toamnă.

Vezi rezultatele aici: http://bacalaureat.edu.ro/2011/ rapoarte/BZ/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.