Directorii unităţilor de învăţământ ce au fost desemnate centre de examinare pentru Bacalaureat au început deja să instaleze camere video de supraveghere. Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, pentru desfăşurarea acestui examen se va avea în vedere în mod special ca sălile de examen să fie dotate neapărat cu sisteme de monitorizare video.

Deşi există această prevedere, de la Minister nu a fost alocat niciun leu pentru achiziţionarea aparaturii necesare aşa că fiecare director încearcă acum să găsească soluţiile cele mai avantajoase pentru a putea pune în aplicare această prevedere din metodologie. Un ajutor a venit din partea Instituţiei Prefectului, care a pus la dispoziţia IŞJ Buzău 88 de camere folosite la ultimele alegeri, dar şi de la o firmă privată de la care s-au primit 40 de astfel de dispozitive.

Mai-marii din minister susţin că această măsură este exclusiv spre binele elevilor. “Camerele vor fi montate în aşa fel pentru a se vedea toată sala chiar dacă sunt prezinţi şi supraveghetorii. Examenul de Bacalaureat este un examen serios şi trebuie tratat cu toată seriozitatea de către toţi actorii implicaţi, elevi, părinţi şi profesori iar un sistem suplimentar de supraveghere este în interesul tuturor. Astfel, putem să eliminăm orice suspiciune în legătură cu corectitudinea examenului”, susţine ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Camerele vor înregistra pe tot parcursul probelor scrise, acesta fiind singurul lor rol, fără ca imaginile să fie transmise online. În condiţiile acestea, liceenii care se bazau pe metode de copiat la examenul de Bacalaureat din acest an trebuie să abandoneze ideea şi să se apuce de învăţat, măcar pe ultima sută de metri. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi daţi afară din examen imediat şi vor putea susţine Bacalaureatul abia în toamna anului 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.