bac 2012
Emoții pentru absolvenții de liceu care nu au luat bacalaureatul în sesiunea trecută și s-au înscris în sesiunea de toamnă. LUni debutează probele din cadrul examenului maturității programat în august-septembrie.
Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de bacalaureat începe luni, cu probele orale de limba română şi limba maternă, şi se va încheia pe 28 august, afişarea rezultatelor fiind anunţată pentru 31 august.

Primele probe din această sesiune, proba orală de limba română şi proba orală de limba maternă, vor avea loc luni şi marţi.

Marţi şi miercuri are loc proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri – evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august)

Pe 31 august vor avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.