Fosta fermă de crap Costeiu din comuna Săgeata a fost scoasă la licitație  de banca care a acordat un împrumut bancar societății care a cumpărat balta de la fostul proprietar , primarul Râmnicului.

Balta din localitatea  Banița face parte dintr-un complex piscicol care cuprinde o suprafata de 140 de hectare de luciu de apă. După căderea regimului comunist, balta a fost cumparată de  primarul din Râmnicu – Sărat, Viorel Holban. Acesta a accesat fonduri europene în valoare de 500.000 de euro în cadrul unui proiect cu finanțare Sapard. Holban la rândul său a vândut-o unei societăți care a pierdut-o în favoarea băncii de la care luase un credit pe care nu l-a mai rambursat.

Investitia, care a constat în depozite pentru pește, debarcadere și o clădire ridicată la standarde europene, a ajuns în ruină din cauza unor litigii iscate între proprietari. S-au refacut digurile, s-au montat pompe de aductiune pentru apa, iar cladirile sediului administrativ si pepiniera piscicola au fost modernizate.

Ferma piscicolă se află în prezent într-o situație de degradare, fiind scoase la vânzare, potrivit anunțului de vânzare, toate construcțiile, fără geamuri sau uși. Constructiile existente au fost debranșate de larețeaua de energie, iar luciul de apă a secat.

Ferma piscicolă Costeiu dispunea și de o stație de reproducere artificială pentru sânger si novac, si o stație de reproducere naturală pentru crap.

BCR speră să obțină suma de 522.389 de lei pe fosta fermă, pentru a recupera datoriile proprietarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.