Consiliul județean Buzău anunță că fost aprobată de către Ministerul Sănătății achiziționarea unui aparat ”Real Time PCR” pentru județul Buzău, aparat ce va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus.

Acesta va fi amplasat în cadrul Direcției de Sănătate Publică, având o valoare de 300.000 lei.

Consiliul Județean Buzău a efectuat și achiziția pentru 4 echipamente medicale – videolaringoscop tip King Vision și videolaringoscop Insighters IS3-L, valoarea acestora fiind de 62.700 lei. Până în prezent, Consiliul Județean Buzău a făcut achiziții de echipamente de protecție și materiale sanitare în valoare de 300.000 lei, urmând ca în perioada următoare acestea să fie livrate.

De asemenea, Consiliul Județean Buzău alocă 30.000 euro pentru achiziționarea de teste rapide pentru personalul medical. Ei sunt în prima linie în această luptă și trebuie să-I protejăm pentru a nu repeta greșelile celorlalte state.

Un alt demers ce contribuie la eficientizarea luptei împotriva noului coronavirus este acela de amplasare în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Gîrlași a trei corturi cu dimensiunile 5m*5m, ce aparțin Inspectoratului Județean Pentru Situații de Urgență și care vor fi dotate cu circuite de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.