Consiliul Judetean-4
Consiliul Județean a împărțit peste 16 milioane de lei către primăriile județului. Sumele au fost distribuite în urma votului consilierilor județeni și vor fi orientate către achitarea datoriilor şi pentru susţinerea unor proiecte locale de dezvoltare ce necesită cofinanţare.
“Ca să poţi accesa fonduri europene trebuie sume necesare pentru cofinanţare şi proiectare. Problema stă în felul următor: sunt vreo 10 administraţii locale care au primit de la Finanţe bani, dar nu cred că vor avea mare lucru ce face cu ei, decât să da salarii. Eu sper să le fie necesare la înscrierea de proiecte europene pentru că toată lumea bate monedă pe fonduri europene”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău

În ședința de vineri, suma de 7,1 milioane de lei a fost repartizată pentru echilibrarea bugetelor locale, plata arieratelor şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare şi a proiectelor de infrastructură ce necesită co-finanţare locală. Cea mai mare sumă, 513.000 de lei, a fost alocată orașului Râmnicu Sărat. Celelalte primării au primit între 70.000 şi 150.000 de lei.
Cu aceeaşi destinaţie, a fost distribuită și împărţita suma de 8, 9 milioane de lei, provenită din cote defalcate din impozitul pe venit. Și din această sumă, Primăria Râmnicu Sărat a primit cea mai mare alocare, 813.000 de lei, în timp ce comunelor le-au fost distribuite sume cuprinse între 50.000 şi 140.000 de lei.
La ședința în care s-au împărțit banii primăriilor din județ, consilierii Opoziției s-au abţinut de la vot. Cum majoritatea este deținută de PSD, abținerea de la vot a aleșilor din Opoziție, practic, nu a contat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.