Familia unui bebeluş născut în urmă cu două zile în Maternitatea Buzău îi acuză pe medicii din unitatea spitalicească de neglijenţă care a dus la moartea nou născutului. Oamenii spun că în această dimineaţă au fost anunţaţi de moartea bebeluşului lor însă nimeni nu le-a spus din ce cauză s-a produs decesul. Pe de altă parte conducerea Maternităţii  aşteaptă rezultatele necropsiei după care va declanşa o anchetă.

Luminiţa Popină are 23 de ani şi duminică s-a internat în Maternitate pentru că avea dureri de naştere. Femeia spune că la internare i s-au făcut analize, mai precis ecografii  şi fătul era sănătos însă ea avea pierderi de lichid amniotic. Atunci le-a cerut medicilor să-i facă cezariană însă aceştia au refuzat-o.Potrivit şefului secţiei, copilul a venit pe lume cu scor apgar 1 adică la limita dintre viaţă şi moarte, având cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului de trei ori. Bebeluşul a fost resuscitat şi conectat la aparate în terapie intensivă. Părinţii au fost înştiinţaţi de starea gravă a sănătăţii bebeluşului şi au cerut transferul la un spital din capitală, însă le-a fost refuzat.

Pentru că mămica a ieşit în faţa spitalului ca să-şi spună necazul, accesul presei fiind interzis în curtea unităţii spitaliceşti, conducerea Maternităţii a chemat două echipaje de intervenţie ale firmei de pază care aproape că au luat-o pe sus pe lăuză. Ulterior şeful secţiei a decis să vorbească despre decesul bebeluşului.
 Cazul bebeluşului care a decedat în această dimineaţă în secţia de terapie intensivă a Maternităţii nu este singular. Şi alţi părinţi acuză medicii din Maternitate că nu îşi dau interesul pentru bebeluşi şi nici pentru mămici decât dacă primesc bani.
Mămica care şi-a pierdut bebeluşul la două zile de la naştere spune că va face plângere la Colegiul medicilor şi la Poliţie pentru a afla cauzele morţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.