Astăzi, la nivelul județului Buzău se constată o scădere a numărului de cetățeni aflați în centrele de carantină, după ce primii sosiți din zonele roșii de COVID-19 au ajuns deja la finalul celor 14 zile de izolare în centrele instituționalizate. Și cifra izolaților la domiciliu este în continuă scădere. Potrivit Prefecturii Buzău, situația de azi se prezintă astfel:

  • 514 de persoane se află în carantină
  • 1510 de persoane sunt izolate la domiciliu

De asemenea, forțele de ordine au continuat verificările în trafic, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, dar au și supravegheat cetățenii aflați în izolare la domiciliu.

„În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 299 de polițiști, peste 90 de jandarmi, 146 de polițiști locali și 48 de militari din cadrul MApN.

Peste 90 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești  au executat misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de către jandarmi 6 amenzi, în valoare totală de 13.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare nr. 2/2020 și 3/2020, totodată fiind constatată în sistem integrat și o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice. Zilnic, 38 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului. De asemenea, au fost asigurate de către jandarmi transporturile care doar au tranzitat județul Buzău și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1133 de persoane și nu au fost constatate abateri. Însă au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de peste 382.000 de lei.„, se precizează în comunicatul transmis de oficialii de la Casa Albă.

Prefectura le reamintește cetățenilor, să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.