Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Buzău, astăzi, 11 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:
• 560 de persoane se află în carantină;
• 1.030 de persoane sunt izolate la domiciliu;
• număr de cazuri confirmate: 13.

Ca de obicei, autoritătile anunță și bilanțul zilnic al activităților de control, în baza ordonanțelor militare privind restrângerea circulației persoanelor, precum și rezultatele verificării cetățenilor aflați în izolare la domiciliu sau în carantină.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 188 de polițiști, 129 de jandarmi, 147 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.
În contextul măsurilor impuse de starea de urgență decretată la nivel național, 129 jandarmi buzoieni și ploieșteni au executat misiuni atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice.

În urma misiunilor executate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 avertismente scrise și 9 amenzi, în valoare totală de 21.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare, precum și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială reglementate de Legea 61/ 1991.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 744 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 301.000 de lei.„, se menționează în buletinul informativ al Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.