Județul Buzău a depășit pragul de 1800 de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei, după ce încă 47 de cazuri noi de Covid au fost confirmate, în ultimele 24 de ore. Autoritățile buzoiene din sănătate au anunțat și două decese, în rândul pacienților cu coronavirus. 

„Astăzi, 16 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

➢ Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1810;
➢ Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1026;
➢ Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 56;
➢ Număr persoane în carantină la domiciliu:555;
➢ Număr persoane aflate în izolare la domiciliu:164;
➢ Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 47 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (6 pacienti au fost testati si diagnosticati într-un laborator privat si 1 pacient într-o unitate sanitara din alt judet).
➢ Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 15 ani și 91 de ani.
➢ Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Au fost înregistrate și 2 decese in rândul pacienților cu Covid-19:

DECES NR.55
Pacient in varsta de 55 de ani cu antecedente de consum de alcool, s- a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau cu simptomatologie respiratorie medie spre severa și sindrom confuzional. Este confirmat cu SARS COV-2, starea de sănătate se agravează și survine decesul.
Comorbiditati: sindrom confuzional in observatie etiologica, limfopenie, etilism cronic.

DECES NR. 56
Pacient in vârsta de 70 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat. Evoluția pacientului este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficienta circulatorie cerebrala, sechele post accident vascular cerebral.” , informează Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.