Persoanele fizice, juridice şi instituţiile interesate vor avea la dispoziţie un birou unic de consultantă pentru depunerea proiectelor europene. Biroul va fi coordonat de Consiliul Judeţean şi de Prefectura Buzău. Înfiinţarea şi organizarea Biroului reprezintă o acţiune de sprijin în vederea facilitării procesului de avizare şi autorizare al proiectelor, precum şi a reducerii riscului de respingere al acestora. Grupul ţintă îl reprezintă solicitanţii publici de fonduri europene, guvernamentale şi locale prin programe.

La activitatea Biroului participă autorităţile şi instituţiile publice, după cum urmează: Instituţia Prefectului Judeţul Buzău, Consiliul Judeţean Buzău, Direcţia de Sănătate Publică Buzău, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău, Administraţia Bazinală de Apă Buzău – Ialomiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Buzău, Secţia Drumuri Naţionale Buzău, Compania de Apă S.A. Buzău, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, ANIF – Unitatea de Administrare Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Direcţia pentru Cultură a Judeţului Buzău, etc.

Biroul unic de consultanţă a fost propus de către oficialii Consiliului Judeţean. În cadrul structurii noi vor activa reprezentanţi desemnaţi de la toate instituţiile publice sau companii de utilităţi implicate în avizarea dosarelor necesare pentru demararea unei investiţii cu bani europeni.

Biroul unic de consultanţă pentru depunerea de proiecte cu fonduri europene va funcţiona la sediul Consiliului Judeţean, o dată pe săptămână, în Sala Delegaţiei Permanente. Cel mai probabil va deveni funcţional la sfârşitul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.