Baciu, Neagu si Petre
Bugetul Consiliului Județean pe 2016 este cu treime mai mic decât cel de anul, respectiv 271,27 milioane de lei iar cheltuielile prognozate sunt de 315, 37 milioane de lei. Diferența va fi acoperită, conform conducătorilor instituției, din excedentul de anul trecut.
Cu un buget de criză, autoritățile județene vor aloca în acest an doar 70 de milioane de lei iar ca priorități sunt investițiile în infrastructura de sănătate,respectiv reabilitarea blocului operator al Spitalului de Urgență, reabilitarea termică a unității sanitare și mult așteptata deschidere a maternității.
Conform președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, nici infrastructura rutieră nu va fi uitată, administrația judeațeană propunându-și să aloce pentru drumuri suma de 19,07 milioane de lei. Din acești bani se va finaliza drumul ce leagă DN10 de Muzeul Chihlimbarului de la Colți dar vor fi reabilitate și alte câteva drumuri județene.
De asemenea, conducerea Consiliului vrea ca în acest an să acceseze mai multe proiecte europene atât pentru drumuri cât și pentru reabilitarea de clădiri.
~Ne propunem și suntem pregătiți ca în acest an să accesăm fonduri europene atât pentru infrastructura rutieră și vă spun aici ca priorități drumurile de la Robeasca – Vadu Pașii, Vintilă Vodă – Plaiul Nucului și Pietroasele – Breaza – Năieni, dar și pentru reabilitarea Bibliotecii Județene și a clădirii fostului Spital Brătianu în parteneriat cu Primăria Buzău”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.