CP 2

Săptămâna aceasta a debutat campania de testare a personalului din toate centrele rezidențiale de asistență socială și de protecție a copilului. Autoritățile anunță că, în prima etapă, au fost prelevate peste 250 de probe de la angajații aflați în autoizolare preventivă la domiciliu, precum și de la salariații din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, dar și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide). Probele au fost trimise spre analiză la București.

„Acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice a fost demarată în judeţul Buzău. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei Militare numărul 8/2020. Pentru această acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul DSP care au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi ai acestor centre, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București. Această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajații centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide).

Instituția Prefectului – Județul Buzău supraveghează cu toată responsabilitatea activitatea din aceste centre pentru batrâni, ținând cont de faptul că beneficiarii acestora reprezintă o categorie vulnerabilă şi totodată, monitorizează cu atenţie evoluţia fiecărui caz înregistrat în judeţul nostru. Tocmai de aceea prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian a solicitat Direcției de Sănătate Publică să efectueze controale în toate centrele de îngrijire pentru a se asigura că acestea funcționează în condiții legale și că beneficiarii au condiții corespunzătoare ocrotirii acestora.” , se precizează într-un comunicat transmis de Cancelaria Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.