La nivelul județului Buzău, numărul persoanelor aflate în carantină a cunoscut, în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere de până acum. În doar o zi, aproape 100 de buzoieni au fost duși în centrele speciale stabilite de autorități. În schimb, scade vertiginos cifra celor izolați la domiciliu. Tot în scădere este și numărul persoanelor amendate din cauza faptului că au încălcat prevederile ordonanței militare.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Buzău, situația la nivelul județului este următoarea:

• 419 de persoane se află în carantină
• 3.243 de persoane sunt izolate la domiciliu

De asemenea, forțele de ordine au acționat pentru prevenirea încălcării regimului de carantină sau de izolare la domiciliu.

„Peste 60 de jandarmi buzoieni și ploieșteni au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare au continuat atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și ale Ministerului Apărării Naționale. Jandarmii au aplicat un număr de 10 sancțiuni (5 avertismente scrise și 5 amenzi, în valoare totală de 10.000 lei).

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2.122 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 22.000 de lei.„, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Buzău.

De asemenea, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 175.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.