Judeţul Buzău a atras investiţii în valoare de peste 538 milioane de lei (circa 120 ­mi­lioane de euro) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fondurile fiind destinate lucrărilor de introducere şi modernizare a reţelei de apă-canal, pentru  reabilitarea infrastructurii de transport şi pentru modernizarea de şcoli şi grădiniţe.

„Buzăul are nevoie de ­mo­dernizare, atât în mediul urban dar, mai ales, în mediul rural. Avem nevoie de drumuri mai bune, de reţele de apă-canal, de şcoli şi de grădiniţe care să ofere copiilor noştri condiţii normale. Am atras fonduri importante, fonduri care au reprezentat un ajutor însemnat pentru fiecare comunitate. Am reuşit, astfel, să asfaltăm drumuri, să modernizăm localităţile buzoiene. Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar am pornit pe drumul cel bun şi nu trebuie să ne oprim acum”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Mai mult de jumătate dintre fondurile alocate de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost direcţionate pentru refacerea şi modernizarea drumurilor. ,,Am reuşit să refacem o parte din reţeaua de drumuri. Consiliul Judeţean are în administrare drumurile judeţene, iar drumurile comunale aparţin primăriilor. Pentru drumurile judeţene, am stabilit deja lucrările care vor începe în perioada imediat următoare. Vreau să refacem drumurile cele mai circulate, precum şi pe cele cu potenţial turistic. În afară de fondurile proprii sau de cele guvernamentale, vom atrage şi fonduri europene. Pentru acestea, avem deja în pregătire documentaţia şi vom depune proiectele imediat ce vor fi deschise apelurile”, a spus Petre Emanoil Neagu.

În acelaşi timp, lucările începute şi abandonate la şcoli şi grădiniţe au fost reluate, iar obiectivele finalizate.

În total, în ultimii patru ani, din fonduri proprii sau guvernamentale, au fost construite, reabilitate sau au primit dotări şcoli şi grădiniţe din Pogoa­nele, Beceni, Bisoca, Blăjani, Boldu, Brădeanu, Buda, Cernăteşti, Chiliile, Gherghea­sa, Glodeanu Sărat, Grebănu, Gura Teghii, Largu, Lopătari, Luciu, Măgura, Mânzăleşti, Merei, Mihăileşti, Odăile, Pardo­şi, Poşta Câlnău, Săgeata, Săhăteni, Săpoca, Săruleşti, Smeeni, Ulmeni, Vadu Paşii, Vipereşti.

   ,,Trebuie să continuăm să investim, să modernizăm fiecare comunitate, pentru a creşte nivelul de trai pentru fiecare buzoian. Suntem pe drumul cel bun!”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.