Rata şomajului la nivelul judeţului Buzău a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 9 ani. Cu peste 18.600 de persoane aflate în evidenţele autorităţilor, Buzăul se află pe un loc fruntaş pe ţară. Oficialii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă au oferit câteva explicaţii pentru această situaţie: numărul mare de cetăţeni cu venit minim garantat, dar şi al absolvenţilor de liceu intraţi în şomaj.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme, AJOFM Buzău caută soluţii, iar una dintre ele este realizarea burselor de ocupare a forţei de muncă special. Astfel, la finalul acestei săptămâni, respectiv vineri, 12 august, buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o nouă ofertă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Este vorba despre organizarea unei noi Burse a locurilor de muncă, ce se va desfășura vineri, începând de la ora 9,00, la sediul Centrului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Buzău, de pe strada Patriei, nr.29.

Această bursă se desfă­șoară la cererea firmei  AGI CONSTRUCT. Agentul economic  oferă în jur de 50 de locuri de muncă pentru buzoieni, pe fondul unui număr mare de lucrări contractate atât în județ, cât și în țară. Angajatorul menționat oferă o varietate de posturi în domeniul construcțiilor, pentru dulgheri, fierari betoniști, zidari, zugravi, finisori, rigipsari, faianțari și instalatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.