Salariul este principalul criteriu în funcție de care românii își aleg cariera, angajatorul și chiar orașul în care vor să locuiască, arată un studiu eJobs.ro. Bucureștiul oferă în continuare cele mai bune salarii. Câștigul mediu net din Capitală este de 2.723 de lei pe lună, potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online de pe piața locală. Următorii în topul celor mai bine plătiți angajați din România sunt cei din Cluj, care încasează lunar, în medie, 2.664 de lei. La scurtă distanță de aceștia se află angajații din Timiș, care raportează o medie a veniturilor de 2.656 de lei.

La polul opus se află Gorjul, cu o medie de 2.006 lei, Vrancea, cu 2.013 de lei, Mehedinți, cu 2093 de lei și Buzău, cu 2.094 de lei.

Paylab.ro este comparatorul salarial care oferă informații pentru mai mult de 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă cu mai puțin de un an. În acest moment, există peste 190.000 de salarii în baza de date a platformei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.