Direcția de Sănătate Publică Buzău

23 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate la nivelul județului Buzău, în ultimele 24 de ore, cifra îmbolnăvirilor cu COVID ajungând la aproape 2.500, de la începutul pandemiei. Același bilanț arată că peste 1800 de persoane au fost declarate vindecate iar numărul deceselor a ajuns la 89.

„Astăzi, 08 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2472;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1849;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 89;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 328;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 316.
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 23 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (8 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize).
  • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 15 și 86 de ani.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
  • Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 47 de persoane confirmate pozitiv, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.” , se precizează într-o informare transmisă de Prefectura Buzău, în baza datelor centralizate de D.S.P.

În informarea de astăzi de la Direcția de Sănătate Publică a fost anunțat oficial și decesul omului de afaceri Ionel Turturică. El s-a stins din viață în urmă cu două zile, la Spitalul “Matei Balș” din Capitală.DECES NR. 89: pacient în vârstă de 63 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat în secția de Pneumologie. Ulterior, se decide transferul la Spitalul ”Matei Balș” din București pe fondul evoluției clinice nefavorabile. Starea de sănătatea se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: adenocarcinom de prostată recent diagnosticat și tratat chirugical.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.