Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în 14 județe, începând de joi la prânz, până vineri seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iunie, ora 12,00 — 3 iunie, ora 21,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină.

Județele atenționate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna și Harghita.

De asemenea, se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15 — 20 l/mp, iar în Moldova și în zona Carpaților Orientali și Meridionali se vor cumula 40 — 80 l/mp.

ANM precizează că ploi, în general, moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) și în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice și în zona montană.

Vineri, maximele se opresc la 25 de grade, ploile vor continua în mare parte din ţară, iar cantităţile de apă vor fi mai mari tot în est. În weekend vremea se îndreaptă în unele regiuni! Totuşi vor fi averse şi descărcări electrice, sâmbătă îndeosebi în vest, în sud şi la munte, iar duminică în zonele înalte de relief, în centrul ţării, dar şi prin vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.