Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept. Totodată, a fost descoperit, într-un geamantan, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro învelită într-un şerveţel ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, judeţul Galaţi, un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Olanda şi o remorcă înmatriculată în România, la volan fiind cetăţeanul român V.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Buzău.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În urma controlului efectuat asupra ansamblului auto, a fost descoperit, într-un geamantan, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro învelită într-un şerveţel ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc. Substanţele descoperite au fost ridicate, ambalate, sigilate şi trimise spre expertiză la un laborator de specialitate.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că este angajat al firmei căreia îi aparţine ansamblul auto şi nu avea cunoştinţă despre substanţa descoperită la control.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Cazul a fost preluat de către specialişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.