Reprezentantul unei asociații apicole din județul Buzău este acuzat că a obținut ilegal fonduri europene în valoare de peste 450.000 de lei, fiind trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 01 august 2014, inculpatul, în calitate de reprezentant al unei asociații apicole din județul Buzău, în contextul solicitării unui sprijin financiar acordat sectorului apicol ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Buzău mai multe documente false (devize cheltuieli, facturi etc.), obținând ulterior pe nedrept în două tranșe suma totală de 468.650 lei.


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 468.650 lei la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de legislația în vigoare (Codul de procedură fiscală) calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Buzău cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză., se menționează într-un comunicat de presă emis de Direcția Națională Anticorupție.

Judecarea se va face cu inculpatul în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.