Buzoianca de 52 de ani care a venit duminică seară din Italia, dintr-o localitate aflată sub carantină din cauza coronavirusului, a fost transferată în noaptea de duminică spre luni în tabăra de la Arbănași, locul identificat și stabilit de autorități ca fiind potrivit pentru izolarea celor care vin din zone afectate de boală.

Transferul s-a realizat din secția de Boli Infecțioase unde femeia a fost dusă după ce a coborât din microbuzul cu care a venit din Italia. În jurul orei 3 și jumătate, pacienta a fost introdusă în izoleta specială pentru astfel de situații și transferată în condiții de siguranță la Arbănași, în localitatea Beceni. Acolo va rămâne 14 zile, cât este perioada de incubație a coronavirusului. Deocamdată, ea nu prezintă semne de boală. Femeia este supravegheată de un asistent din cadrul Direcției de Sănătate Publică, echipat corespunzător, dar autoritățile vor trebui să identifice și alte cadre medicale care să o supravegheze pe buzoianca venită din Italia.

Transferul în fosta tabără de la Arbănași al femeii venite cu microobuzul din Italia, dintr-o zonă lovită de coronavirus, a stârnit panică în localitatea buzoiană Beceni.
Localnicii sunt speriați și spun că izolarea suspecților de coronavirus în fosta tabără de la Arbănași nu ar fi sigură. Oamenii cer autorităților să schimbe locația, pentru că aici nu ar fi canalizare iar izolarea nu s-ar face cum scrie la carte.
”Lumea toată a ieșit la porți în această dimineață, toată noaptea m au sunat ce facem ce facem. Le am zis să așteptăm să vedem reacția Prefecturii, să ne spună ce măsuri s au luat, tăcerea asta nu e tocmai potrivită într un astfel de moment tensionat. Vedeți în ce stare de șoc e Italia și începe și la noi să prindă contur”, a declarat luni dimineață primarul comunei buzoiene Beceni, Laurențiu Constantin

Luni dimineață, primarul din Beceni merge la Prefectură, chemat de autoritățile județene pentru a-i fi explicată situația, dar va încercam, totodată, să determine autoritățile să identifice alt spațiu mai potrivit pentru suspecții de coronavirus.

” Merg la Prefectură să văd cum stau lucrurile și dacă s-au rezolvat problemele semnalate de noi, canalizarea, apa, problema angajaților, să văd ce măsuri s au luat de ținere sub control a acestui virus. Eu doar atât pun problema canalizării, de aici încolo specialiștii să spună dacă am sau nu dreptate. Nu poți izola pe cineva fără canalizare. Nu e locația potrivită, drumul e cum e, nu avem spital în apropiere, utilitățile sunt cum sunt, clădirile sunt demolabile”, a declarat primarul din Beceni Laurențiu Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.