Partidul Național Liberal  mizează pe Cătălin Predoiu sau pe Adriana Săftoiu pentru a candida în locul lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, în contextul în care cei doi au fost măsuraţi în sondajul realizat în luna februarie şi au obţinut procente apropiate de al lui Ludovic Orban, au declarat, luni, surse din PNL, citate de „Mediafax”.

Potrivit acestor surse, numele preşedintelui PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, şi al prim-vicepreşedintelui PNL Adriana Săftoiu sunt vehiculate de liberali în discuţiile privind desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei, în contextul în care deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat că se retrage din cursa electorală şi renunţă la funcţiile deţinute în partid, ca urmare a acuzaţiilor care îi sunt aduse de către Direcția Națională Anticorupție. Surse din rândul liberalilor au afirmat că atât Cătălin Predoiu, cât şi Adriana Săftoiu au fost măsuraţi în sondajul din luna februarie şi au obţinut scoruri apropiat de cel al lui Ludovic Orban.

Deşi PNL i-a propus în repetate rânduri lui Cătălin Predoiu să îşi asume o candidatură la Primăria Generală, acesta a refuzat categoric, până în prezent. Candidatura Adriana Săftoiu la Primăria Capitalei a mai fost, de asemenea, pe agenda dezbaterilor interne din PNL. Surse din PNL au afirmat că Adriana Săftoiu, deşi nu a urmărit o candidatură la Primăria Capitalei, şi-ar putea asuma această responsabilitatea dacă PNL îi va cere.

Ludovic Orban s-a retras luni din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce a fost audiat la DNA şi pus sub acuzare. DNA a anunţat că Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală care va începe în mai puţin de o lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.