Consiliul Județean Buzău, împreună cu Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ”Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău anunță implementarea programului cultural-educativ ”Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean” (ed. a III-a) în ziua de 24 Ianuarie 2018 la Muzeu, începând cu ora 10.00.
Programul complet al manifestărilor este următorul:

10.00 – Cuvânt de deschidere / oficialități și reprezentanți ai instituțiilor de cultură;
10.20 – Prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica10.30 – Moment paradă costume de jandarmi de la mijlocul secolului al XIX-lea;
10.45 – moment de mânuire artistică a armelor / drill-team;
11.00 – muzică fanfara militară a Diviziei 2 Infanterie Getica;
11.15 – moment reconstituire istorică Sosirea delegației condusă de Alexandru Ioan Cuza;
11.30 – dansul Hora Unirii în jurul Muzeului Județean Buzău;
12.00 – concert de muzică populară susținut de către artiștii Ansamblului Plaiurile Mioriței, Buzău;

”Toți buzoienii sunt invitați să participe la acest eveniment de sărbătoare, de o importanță deosebită, mai ales că anul acesta se află sub semnul aniversării a 100 de ani de la unirea tuturor românilor. Cea de-a treia ediție a evenimentului ”Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean” are la bază atât faptul că Mica Unire a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne, cât și faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite. Marcarea acestor evenimente din istoria poporului român reprezintă un act de patriotism și un moment de reafirmare a valorilor noastre naționale”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.