Bilantul pe primul trimestru al institutiei Avocatul poporului, biroul teritorial Ploiesti, arata ca din ce in ce mai multi cetateni, printre care si buzoieni sunt nemultumiti de mdoul in care autoritatile le rezolva cererile. 

Daca in primul trimestru al anului trecut s-au prezentat in audienta 191 de persoane, in acest an numai in primele trei luni au trecut pragul institutiei 290 persoane. Numarul petitiilor depuse a fost de 65, fata de 42 in aceeasi perioada a anului anterior. Au fost solutionate 36 de dosare, din care 28 au fost favorabile pentru persoanele care s-au adresat institutiei.

Numarul persoanelor din judetele Dambovita si Buzau a crescut, acestea apeland telefonic Biroul Teritorial Ploiesti sau expediind pe adresa institutiei petitii prin care sesizau diferite abuzuri sau probleme pe care le intampina in raporturile cu autoritatile publice locale. Cele mai multe petitii au avut ca obiect dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica, nerespectarea dreptului de proprietate privata, a dreptului de petitionare, protectia persoanelor cu handicap, precum si aspecte referitoare la nivelul de trai.

Prin petitiile primite cetatenii sesizeaza tergiversarea reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor sau tergiversarea solutionarii dosarelor de despagubiri, nesolutionarea unor petitii adresate de cetateni unor institutii sau autoritati publice in termenul legal sau solutionarea nefavorabila a acestora, recalcularea unor pensii fara a fi incluse anumite perioade lucrate sau fara a li se recunoaste anumite grupe de munca, dar si aspecte legate de neplata indemnizatiei pentru insotitorii persoanelor cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.