avocatPotrivit bilanțului rea­lizat pe primul trimestru din 2015 de către Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului, care are în competență Buzăul, alături de județele Prahova și Dâmbovița, au fost primiți în audiență 457 de cetățeni interesați în soluționarea unor ­pro­bleme.De asemenea, în afara deplasărilor la sediul instituției, cetățeni din județele arondate au depus 93 de petiții și au făcut 175 de apeluri telefonice pentru a semnala problemele cu care se confruntă.
Bilanțul întocmit arată că buzoienii nu sunt prea încrezători în posibilitățile instituției de a le rezolva problemele nu sunt informați suficient cu privire la serviciile acesteia, având în vedere numărul extrem de mic de petiții, apeluri telefonice sau audiențe la care au apelat în primul trimestru al anului în curs.
Doar 44 de buzoieni au mers în audiențe la Avocatul poporului, 23 au trimis petiții, alţi 33 au dat apeluri telefonice și șase dosare ale buzoienilor au fost soluționate.
Cele mai multe petiții și audiențe au avut ca obiect dreptul de proprietate privată, aspecte referitoare la nivelul de trai, dreptul de petiționare, dreptul la sănătate și nerespectarea drepturilor acordate de ­le­gislația specială pentru persoanele cu handicap.
Deplasările lunare la Buzău ale experților Biroului Teritorial Ploiești vor continua și vor fi anunțate în timp util prin intermediul autorităților locale și județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.