Elevi şi cadre didactice din 19 unităţi de învăţământ partenere ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului vor participa în acţiunile derulate astăzi pentru a marca Ziua Mediului.

Elevii şi cadrele didactice din aceste şcoli sau grădiniţe vor participa la acţiuni de colectare a deşeurilor reciclabile, concursuri de desen, referate sau afişe, vor organiza parade din materiale reciclabile. Agenţia pentru Protecţia Mediului, împreună cu Primăria Buzău şi Comisariatul pentru Protecţia Mediului au tipărit 2 mii de pliante tematice care vor fi distribuite trecătorilor între orele 11 şi 12 pe Platoul Dacia de către 100 de elevi ai şcolii Cpt. Av. M.T. Bădulescu.

APM Buzău îi provoacă pe buzoieni la o zi fără autoturisme personale şi în acest sens a lansat invitaţia către autorităţile locale de a se deplasa la serviciu fie pe bicicletă fie cu mijloacele de transport în comun.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe 5 iunie începând din 1972 când a fost aleasă această dată în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Logo-ul ales de UNEP pentru marcarea celei de a 41 ediţii este Gândeşte. Mănâncă. Salvează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.