Consiliul Județean Buzău și Muzeul Județean Buzău organizează cu prilejul evenimentului internațional NOAPTEA MUZEELOR expoziția ,,De la piatră la praful de pușcă. Armele de-a lungul timpului.,, Vernisajul va avea loc pe 18 mai, de la ora 16.00 în holul sălii mari a Consiliului Județean Buzău și va putea fi vizitată până la ora 24.00. În tot acest timp specialiștii Muzeului Județean Buzău vor fi prezenți pentru a oferi explicații vizitatorilor.

Expoziția are drept scop prezentarea publicului buzoian a evoluției armelor pe parcursul a circa 6000 de ani, între 4000 î. Hr. și secolul XX. Vizitatorii vor putea admira arme utilizate în preistorie, Antichitate, Evul Mediu precum și în Revoluția de la 1848, Războiul de Independență și cele două conflagrații mondiale. Cei prezenți vor putea admira exponatele cum ar fi: vârfuri de săgeți, topoare, pumnale, săbii, vârfuri de suliță, halebarde, arme de foc – pistoale, puști, revolvere și muniție de război – cartușe, proiectile, obuze.

,,Armele din preistorie, antichitate și evul mediu provin exclusiv din cercetările arheologice întreprinse de colectivul științific al Muzeului Județean Buzău la Pietroasele, Cârlomănești, Pietroasa Mică, Coțatcu, Năeni, Gherăseni, Balta Albă,Târcov.Armele de foc au intrat de-a lungul timpului în colecțiile Muzeului prin donații și achiziții.,, se arată în comunicatul Muzeului Județean Buzău.

Pentru cei care nu vor putea fi prezenți în data de 18 mai, vor avea ocazia și în perioada 19-21 mai, între orele 9.00 – 15.00. Intrarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.