Simularea evaluării naţionale la clasa a VIII-a, precum şi cea a examenului de bacalaureat se vor desfăşura anul acesta în perioada 13–17 martie. După cum se ştie deja din anii precedenţi, notele nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, ulterior urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematica.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematica şi istoria.

Pentru elevii clasei a XII-a, disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematica, istoria, fizica, chimia, biologia, informatica, geografia, logica, argumentarea şi comunicarea, psihologia, economia, sociologia, filosofia.

Desfăşurarea simulării evaluării naţionale şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat se realizează în baza unei proceduri separate, care va fi comunicată ulterior.

Rezultatele obţinute la simulările evaluării naţionale şi probelor scrise ale examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Calendarul simulărilor pentru evaluarea naţională şi pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat:

13 martie 2017

– Limba şi literatura română – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română

14 martie 2017

– Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2017

– Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului

17 martie 2017

– Simularea probei E)d) (bacalaureat) – probă scrisă

– Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

31 martie 2017 – Afişarea rezultatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.