unnamedLa inceputul lunii decembrie, mai exact in data de 5, la Manastirea Ratesti va fi inaugurat unul dintre cele mai moderne camine de batrani din judetul Buzau. Asezamantul va fi dedicat exclusive femeilor si va functiona in fostul liceul teologic pentru fete, care, de anul acesta, din lipsa de candidate, s-a inchis. Initial vor fi amenajate 8 camere, pentru 8 femei varstnice, dupa care vor fi finalizate inca 12 locuri. Potrivit Arhiepiscopului Buzaului si Vrancei, IPS Ciprian, asezamantul va fi unul de 4 stele, dotat cu tot ceea ce este necesar.

„In ajunul Sfantului Nicolae vom inaugura partea din dreapta a caminului de batrane. Suntem in faza de dotare cu tot ceea ce este necesar, dar in conditii optime pentru ca eu sunt foarte exigent. Lucrurile trebuie sa fie facute bine, de calitate si cu confort cam de 4 stele. Anul viitor vom amenaja si celalalt corp si totul se face pe cheltuiala Arhiepiscopiei, inclusiv functionarea pentru un an de zile”, a declarat Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

O parta dintre banii folositi in amenajarea spatiului provin din vanzarea limuzinei Mercedes din dotarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Aceasta a fost, in sfarsit, vanduta, unui bucurestean, cu suma de 35.000 de euro.

„A dat Dumnezeu sa o vindem. Eu am cerut cam mult pentru ca doream sa fie macar jumatate din pretul iniţial dar s-a vandut tot cu un pret mai mare decat ne asteptam, 35.000 de euro. A cumparat-o cineva de la Bucuresti, o persoana fizica, un om pe care l-am cunoscut cand eram la Bucuresti si care cand a auzit ca banii au o destinatie sociala nu a mai stat pe ganduri si a cumparat-o”, a declarat Inaltpreasfintitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.