După ce în urmă cu o lună Direcţia de Sănătate Publică anunţa că şi Buzăul a primit fonduri pentru campania de depistare a cancerului de col uterin, aproape 400 de femei din judeţul Buzău au făcut analizele. Îngrijorător este faptul că, dintre acestea, în cazul a mai bine de 10 la sută, rezultatele au ieşit pozitive, fiind suspecte de cancer de col uterin.

“La nivelul Spitalului Judeţean Buzău, din 223 de astfel de probe, 24 sunt cu cuspiciune, adică au aceste teste pozitive, şi de aici, sigur, trebuie să facă investigaţiile ulterioare, pentru a se stabili dacă este un tip de cancer sau alt tip de leziune care poate interfera cu acest diagnostic. Avem grupele de vârstă pentru care au ieşit aceste teste pozitive, de la vârsta de 40 până la vârsta de 60 de ani. Pentru reţeaua Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, 147 de femei au efectuat complet testul. Dintre acestea, 17 prezintă Babeş Papanicolau pozitiv, deci ele sunt suspecte, dar dintre ele în cazul a trei femei vorbim despre un diagnostic aproape de certitudine, două într-un stadiu incipient, o persoană într-un stadiu mai avansat”, a declarat Venera Acsinte, director DSP Buzău .

Chiar dacă numărul rezultatelor pozitive este foarte mare, autorităţile sanitare se declară mulţumite de faptul că tot mai multe femei se prezintă la analize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.