În cadrul campaniei „Foc de artificii”, poliţiştii buzoieni au confiscat peste 6000 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de aproximativ 189.000 de lei.

Biroul de Presă al IPJ a prezentat bilanțul activităților desfășurate în perioada Sărbătorilor:

În perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, polițiștii din Buzău au participat la acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, declanșată la nivel național, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Obiectivele urmărite în cadrul acestor activități au fost:

– conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, sens în care comercianții autorizați au fost îndrumați să responsabilizeze adulții în privința utilizării directe de către minori a articolelor pirotehnice;

 – combaterea oferirii către publicul larg a articolelor destinate utilizării de către pirotehnicieni, utilizarea acestora în condiții improprii și de către persoane necalificate având un potențial ridicat de provocare a unor leziuni și a unor pagube materiale.

Astfel, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, împreună cu polițiștii  serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică, au efectuat acţiuni şi controale, atât la cele 27 de societăţi comerciale autorizate și 15 societăţi care au ca obiect principal de  activitate efectuarea de jocuri de artificii, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire și informare, cu privire la riscurile ce pot apărea în cazul utilizării necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice sau a utilizării celor din categoriile interzise publicului larg.

Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.800 de lei şi au fost confiscate 14 kilograme de articole pirotehnice pentru nerespectarea prevederiilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive și au fost constatate 21 de infracțiuni, în urma cărora au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 6350 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2,F3,F4,P1 și T1.

Totodată, au fost puse în executare 62 de mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 171.881 de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 şi T1, cu o greutate de 5512 de kilograme, în valoare de aproximativ 126.700 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.