Poliţiştii vor merge să discute cu elevii şi părinţii chiar şi la biserică, la slujba religioasă de duminică dimineaţă. Oamenii legii au şi motive să fie îngrijoraţi. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Buzău, în ultimul an şcolar, s-au înregistrat nu mai puţin de de 109 acte de violenţă în şcoli.

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii buzoieni vor desfăşura în comun o campanie de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente, începând cu data de 7 septembrie 2019. Vizaţi sunt elevii şi părinţii acestora, în contextul debutului noului an şcolar.Pe parcursul celor două săptămâni ale campaniei, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor purta discuţii cu elevii, părinţii şi profesorii acestora asupra pericolelor la care pot fi expuşi şi a modului în care se pot proteja.

Poliţiştii vor fi prezenţi şi la slujbele religioase de duminică dimineaţă, ca să fie siguri că vor sta de vorbă cu cât mai mulţi elevi şi părinţi.Oamenii legii au şi motive să fie îngrijoraţi: potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, nu mai puţin de 109 acte de violenţă au fost înregistrate în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, cu cinci cazuri mai mult decât în anul şcolar precedent. În 65 dintre cazuri, este vorba despre agresiuni fizice asupra elevilor. În realitate, numărul actelor de violenţă împotriva minorilor este mult mai are, doarece în multe dintre cazuri, părinţii copiilor refuză să depună plângere penală împotriva agresorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.