Producătorilor agricoli buzoieni ar trebui să le vină inima la loc, iar cetăţenii să nu mai aibă reţineri în a cumpăra castraveţi autohtoni, dacă este să dăm crezare asigurărilor ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta a declarat, la finalul şedinţei de Guvern de ieri că nu există niciun pericol privind consumul de castraveţi produşi în România. Acesta a mai spus că aproximativ 3.500 de tone de castraveţi disponibili în acest moment pot fi distribuite gratuit către instituţii ale statului, însă numai după obţinerea certificatului de calitate emis de Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

Ministerul Agriculturii a primit, până acum, acordul Ministerul Educaţiei pentru preluarea a 30 de tone. “Aşteptăm însă – şi sunt şi discuţii pozitive – şi de la alte ministere, respectiv, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Justiţie, pentru penitenciare, şi încercăm să găsim şi alte căi de distribuţie gratuită a acestor produse”, a mai afirmat ministrul Valeriu Tabără.

Valeriu Tabără a precizat că România a pledat la Consiliul de miniştri ai agriculturii de la nivel european pentru majorarea sumei de 150 milioane de euro, alocate pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi, şi a precizat că România va aplica pentru a primi sprijin prin acest fond.

Valeriu Tabără a precizat că producătorii români au suferit pierderi de până la 9 milioane de euro; de sprijinul acordat de Uniunea Europeană, vor putea beneficia organizaţiile de producători recunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.