Bilanț surprinzător cu amenzile date în zilele de Paști. Dacă înainte de Sărbători, zilnic erau amendați peste 200 de buzoieni, numărul sancțiunilor aplicate în weekend și ieri a fost apropiat celui înregistrat într-o singură zi de dinainte de Paști. Autoritățile au anunțat astăzi rezultatele acțiunilor preventive:

„Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat, în perioada Sărbătorilor Pascale, acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

375 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat în ultimele 3 zile pentru îndeplinirea misiunilor specifice stării de urgență, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii publice în sistem integrat, acțiuni cu efective mărite, asigurarea ordinii publice în zona centrelor de carantină, însoțirea transporturilor cu persoane pentru carantină sau asigurarea cu operativitate a intervențiilor. Perioada Sărbătorilor Pascale a trecut fără a fi înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra ordinii publice, pe palierul misiunilor Jandarmeriei.

În urma misiunilor și intervențiilor executate, au fost constatate 45 de contravenții, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 41.000 lei, pentru fapte prevăzute și sancționate de Ordonanțele Militare.

De asemenea, structurile și subunitățile IPJ Buzău au efectuat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind controlate 324 de persoane. Dintre acestea, un număr de 140 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.” , informează oficialii Prefecturii Buzău, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.