In ultimele trei zile, aproape 30 de copii au fost diagnosticați cu gripă. Micuții au fost duși de părinți la Urgențe cu simptome specifice afecțiunilor respiratorii, iar testele rapide au confirmat prezența virusului gripal. Unii au fost trimiși acasă, alții au ajuns direct  în secția de Boli Infecțioase.

Zilnic, sunt zeci de părinți care își duc copiii la Urgențe, unii cu semne clare de gripă, alții doar cu febră dar speriați ca nu cumva micuții lor să aibă această afecțiune. Ceea ce face ca activitatea de la UPU Pediatrie să se desfășoare destul de anevoios. Specialiștii recomandă buzoienilor să se adreseze medicilor de la Urgențe doar atunci când au într-adevăr nevoie. Dacă micuții  prezintă forme ușoare de boală, să  treacă mai întâi pe la cabinetul medicilor de familie.
”Week-end ul trecut au fost 100 de prezentări pe gardă, toată săptămâna sub 50 de prezentări nu a scăzut. Majoritatea sunt infecții respiratorii, cred că 20 la sută au fost gripe confirmate prin testul rapid. Fac apel la părinți să se adreseze și medicilor de familie. Când vin doar cu febră pot merge și la medicul de familie sau să aștepte măcar 12 ore să apară și alte simptome să vedem în ce direcție o luăm”, a declarat Gina Anica, medic șef secția  Pediatrie Buzău.

Medicii recomanda ca în această perioadă, sa evitați aglomerația. Chiar dacă este vreme caldă, copiii trebuie ținuți departe de mall-uri și alte locuri în care virusurile se pot transmite cu ușurință. Iar dacă un copil prezintă semne de boală, în niciun caz nu trebuie dus în colectivitate.
O importanță majoră pentru a ține departe gripa o au și măsurile de igienă personală -spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.