La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, Ordonanța de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății – prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București – autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.
Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma de 230 milioane lei, pentru achiziția de măști de protecție care vor fi puse la dispoziția autorităților publice locale pentru toate persoanele și familiile defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoritale.
În următoarele 2 luni, fiecare persoană eligibilă, va primi un număr de 50 măști de protecție. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2.300.000 de persoane, după cum urmează:
a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009, privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Achiziția măștilor de protecție va fi realizată de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale.
Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și al mediatorilor sanitari, în termen de maximum 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene. Informațiile au fost publicate pe site-ul Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.